Sve kategorije

Sve kategorije

Parker Royal Set Duofold 100th Anniversary

PARKER LIMITED EDITION 100TH ANNIVERSARY DUOFOLD

Opis:

 • Poklopac je izrađen od  hromiranog mesinga. Precizna laserska gravura sa dezenom Tartana (karirani dezen), koja je obložena paladijumom.
 • · Telo je izrađeno od mesinga i obloženo dragocenom akrilnom smolom sa efektom emajla sa linearnom kružnom gravurom.
 • Poklopac je izrađen od mesinga i obložen dragocenom akrilnom smolom sa efektom emajla sa linearnom kružnom gravurom.
 • Poklopac se zatvara zavrtanjem.
 • Grip (držač) je izrađena od mesinga i obložen crnom plemenitom smolom.
 • Klipsa je izrađena od nerđajućeg čelika i pozlaćen sa 23K zlatom.
 • Vrh naliv pera je od 18K zlata, delimično obložena rodijumom, sa iridijumskim vrhom.
 • Debljina vrha naliv pera M (medium).
 • Naliv pero može koristiti patrone i konverter.

 

Pakovanje sadrži:

 • 3 x Naliv pera (penkalo).
 • 3 x DeLuxe konverter i 5 x patrona u plavoj boji.
 • Luksuzna poklon kutija.
 • Međunarodna garancija i uputstvo za upotrebu.

Dimenzija zatvorene olovke:

Dužina: 137,00 mm / Širina: 15,00 mm / Težina: 29,00 g.

2021-e navršava se 100 godina od lansiranja kultnog Parker Duofold-a i u znak proslave čitavog jednog  veka izvrsnosti, Parker ponosno poštuje tradiciju ovog finog instrumenta za pisanje izdavanjem seta Duofold 100 Limited Edition.

Stvoren tokom „bučnih i urlajućih dvadesetih“, Duofold je oličavao bujan stil i smele stavove te davne decenije. Duofold je obeležio rane 20-e godine prošloga veka i perioda ekstravagantne kulture, te vremena kada je javnost prihvatila nove stilove i odbacila mnoge tradicionalne kodove. Bilo je to doba oličeno u pokretu Art Deco i prvi „Veliki crveni“ Duofold predstavljao je duh tog doba.Duofold 100 odaje počast tom hrabrom i progresivnom duhu tog vremena, modernom interpretacijom tri od njegovih najpoznatijih završnih obrada: Big Red, Black i Blue Lapis Lazuli. Inspiracija završne obrade 3 olovke datira od originalnih olovaka iz 1921. i 1927. godine, Big Red (1921), Black (1921) i Lapis Lazuli (1927).

Svaka olovka sadrži 21 komponentu, pojedinačno i ručno sastavljenu sa velikom preciznošću i stručnošću, te velikom posvećenošću svom zanatskom radu, ispunjavajući osnovnu mantru Džordža S. Parkera „uvek će biti moguće napraviti bolju olovku“. Svaki detalj Parker Duofold-a pažljivo je promišljen i izveden, od “vintage acea” ukrašenog 18K zlatnim vrhom do završnih obloga od plemenitih metala. Duofold 100 crpi inspiraciju iz eksperimentalnih olovaka ranih 1930-ih, delikatno stapajući više tankih slojeva dragocene smole da bi stvorio zapanjujući prugasti uzorak.

U vreme kada je svet bio ispunjen crnim olovkama, PARKER je napravio hrabar iskorak sa svojim crvenim završnim slojem koji je otvorio put za još mnogo boja, uključujući Lapis Lazuli, Jade Green i Mandarin Yellow.

Tehnika difuznog vezivanja omogućava spajanje slojeva materijala bez upotrebe rastvarača ili lepkova. Svaka olovka sadrži oko 300 pojedinačnih komada smole!Nakit i pero nose motiv Aces of Spades Duofold-a, zajedno sa godinama „1921-2021“ za obeležavanje godišnjice. Pero od 18K dvobojnog masivnog zlata sa rodijumskim naglascima ručno je polirano i ručno sastavljeno, pružajući precizne, besprekorne linije. Bačva je ugravirana i obložena zlatnom folijom. Oznake S Parker-a koje krase klasične Duofold olovke.

Naliv pera Duofold 100 predstavljena su u Parker-ovoj prestižnoj poklon kutiji i biće dostupna narednih 12 meseci. Sa samo 100 proizvedenih jedinica za prodaju, poklon kutija s ograničenom serijom poboljšava iskustvo otvaranja seta Duofold 100. Drvena spoljašnjost obložena je sjajnim crnim lakom. Unutrašnjost kutije je napravljena od mekog crnog antilopa, kao i jastučasta platforma na kojoj se nalaze tri olovke u ograničenom izdanju.

Džordž Parker je verovao da je uvek moguće napraviti bolju olovku. To je ono što ga je nateralo da patentira svoje prvo naliv pero bez curenja 1888. godine i upravo je to filozofija koja stalno motiviše usavršavanje Parker olovaka danas.

Ikonski detalji poput kopče sa strelicom i ručno sklopljenih pera ukrašenih asom usidreni su u nasledstvo zanatske izrade, vođeni uverenjem da pisanje fino izrađenim instrumentom može poboljšati i produbiti Vaše misli. Zbog ove posvećenosti kvalitetu ime Parker je sinonim za izvrsnost u finom pisanju.

Sa dugogodišnjim iskustvom i inovacijama, Parker-ova posvećenost kvalitetu obezbedila je da svaka olovka pruža najbolje iskustvo pisanja kada je to najvažnije.

Počastvovani smo da je i kod nas u Srbiji, jedna ovako prestižna olovka dobila mogućnost za kupovinu i to baš pod simboličnim rednim brojem 21 u koji je stao čitav jedan vek izvrsnosti!

 

Isporuka: od 2 do 4 dana
Luteks nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda na sajtu, ali ne možemo da garantujemo da su svi podaci i fotografije kompletni i verni.

437.735,00 рсд

(cena je sa PDV-om)

1 na zalihama

Šifra: PK23552 Kategorije: ,